על עברית וגששית - שלישיית הגשש החיוור
סיפורה המצחיק והמרגש של להקת הבידור הגדולה בכל הזמנים - שלישיית הגשש החיוור. על הסיפורים מאחורי סרטי הקולנוע והמערכונים הגדולים. מי היה ברוך מ"אתה הבנת את זה ברוך?" מימי להקת התרנגולים ועבודתם עם שייקה אופיר, ניסים אלוני, יוסי בנאי אפרים קישון על הבמה השפעתם על התרבות והשפה
העברית.מסנוקר ועד חלפון - קומדיות פולחן ישראליות
מה באמת קרה על סט הצילומים של גבעת חלפון אינה עונה? מי הסבתא האמיתית מאחורי "מבצע סבתא"? ומהיכן הגיע פארוק סגור ת'תריס לאלכס חולה אהבה? ובמקור האיראני לצ'רלי וחצי כבר צפיתם? הסיפורים שלא יאמנו על קומדיות הפולחן הישראליות הטובות בכל הזמנים שכולם אוהבים לצטט.
שייקה אופיר: ממאה שערים ל"יופי נחמה"
השחקן, פנטומימאי, במאי ותסריטאי ישעיה גולדשטיין מירושלים עבד עם כוכבים מקומיים כמו הגשש החיוור, אורי זוהר ודן בן אמוץ ושיתף פעולה מסביב לעולם עם מרלן דיטריך ואלפרד היצ'קוק. בין השאר הטמיע בתרבות הישראלית דמויות בלתי נשכחות כמו המנצח ממערכון המקהלה ("יופי נחמה"), המורה לאנגלית וכמובן דמות השוטר השלומיאל שהתפתחה בסרטיו של אפרים קישון והגיעה לשיאה בסרט "השוטר אזולאי" שהיה מועמד לפרס האוסקר וזכה בגולובוס הזהב. ההרצאה תלווה בהקרנת קטעים נדירים מתחילת דרכו, חלקם נתגלו מחדש רק בשנים האחרונות.
אריק איינשטיין וחבורת לול - "מה הוא קופץ?"
ערב של מוסיקה והומור שיוקדש לזמר והשחקן אריק איינשטיין, שבכלל רצה להיות ספורטאי שיגדל, אבל בגלל בעיית ראייה לא יכל להיות מדריך כושר והתקבל ללהקת הנח"ל. מאחורי הקלעים של השירים והמערכונים מיצירת הסרט "שבלול", ימי חבורת "לול", וסרטי הפולחן "מציצים", "כבלים" ואחרים, שהפכו לאבני דרך בתרבות הישראלית.
יוסי בנאי – "אני סימון ומואיז הקטן"
יוסי בנאי, שנולד בשכונת מחנה יהודה בירושלים, נחשב לאחד מעמודי התווך של עולם הבידור הישראלי. למרות שהיה מראשוני להקת הנח"ל ולמד תיאטרון, בתום לימודיו נאמר לו שאין לו מה לחפש על הבמה כשחקן. לימים יוענק לו פרס ישראל לתיאטרון. את מה שספג בשכונת ילדותו, תדקלם אחר כך כל המדינה ב"אני סימון ומואיז הקטן", "סיפורי סורמלו" ומערכוני "הגשש החיוור". דרך השנסונים, תכניות היחיד והמופעים המשותפים עם רבקה מיכאלי, דרך ביטויים כמו "רבע עוף או בורקס" ו"אותי זה מצחיק!", ניזכר במי שיצירותיו הפכו לנכסי צאן ברזל של התרבות הישראלית ונעשה פעם אחת ולתמיד סדר במי שקרויה "משפחת האצולה של עולם הבידור הישראלי".
אפרים קישון: העולה שירד לחיינו
סיפורו של המהגר פרנץ קישהונט, שלימים נהפך לאפרים קישון, סטיריקן, תסריטאי מחזאי ובמאי קולנוע אגדי, שהביא את ישראל לטקס האוסקר. ולא פחות חשוב: הוסיף למילון העברי את הפועל `לגמוז` וקבע שההבדל בין שרברב למשיח הוא שהמשיח עוד עשוי לבוא. מחייו באירופה המופצצת דרך הקיבוץ ועד לשוטר אזולאי, סלאח שבתי וסרטו האלמותי "תעלת בלאולמילך", שמדבר על מטורף שחופר במרכז תל אביב, שגם לאחר חגיגות מאה שנים לעיר מתגלה כאקטואלי מתמיד.
סיפורים ירושלמים - מסע בסמטאות ההומור של עיר הקודש
במפגש מיוחד זה ננסה לענות על השאלה: מה זה הומור ירושלמי?. הטיפוסים, השפה, והניגודים הרבים מהווים כר פורה לאינספור בדיחות שנולדו בעיר הקודש. במהלך האירוע נסקור את הופעותיה של ירושלים אצל גדולי הקומיקאים בעולם וניזכר כיצד ילידי המקום כמו יוסי בנאי, שייקה אופיר, יהורם גאון ורבים אחרים שילבו את סיפורי ילדותם בזכרון הקולקטיבי של כולנו
אסי דיין – מ"הוא הלך בשדות" ל"בטיפול".
דמותו של אסי דיין כמו יצירתו משמשת ראי למיתוס הצבר הישראלי. כיצד הפך מ"הבן של" ליוצר פורה ושנון אך גם שנוי במחלוקת. המפגש יתחקה אחר התפתחותו והשפעתו על התרבות הישראלית מימי "הוא הלך בשדות" דרך עבודתו עם שלישיית "הגשש החיוור" ועד עידן "בטיפול". הסרט "האיש הכי כועס בברוקלין" מבוסס על התסריט של אסי דיין "מר באום".
יהודה ברקן: "אנחנו לא ניפרד לעולם"
סיפור עלייתו ונפילתו של הקולנוען יהודה ברקן, שהצליח להמציא את עצמו מחדש כשחקן ומפיק, מתפקידיו בדרמות "שתי דפיקות לב" ו"מלכת הכביש" לסרטי הבורקס "לופו", "צ'רלי וחצי", "אבא גנוב" וסרטי המתיחות. אחרי שבר קופות הסתבך עם השוק האפור וחזר בתשובה. הסיפור האמיתי מאחורי האיש החם והלבבי שהלך לעולמו בגלל מגיפת הקורונה.
חיים טופול: "לו הייתי רוטשילד"
סיפור יצירתו וחייו של זוכה פרס ישראל, שביקר בטקס האוסקר יותר מכל שחקן ישראלי אחר, הופיע בתפקידים מפתיעים לצדו של רוג'ר מור, קירק דאגלס, וכמובן כסלאח שבתי וטוביה החולב.
מנחם גולן ובועז דוידזון: בימאים של מיליון כרטיסים
המחזמר "קזבלן" והסרט "אסקימו לימון" הם שני הסרטים הישראלים המצליחים בהיסטוריה. הביוגרפיות המרתקות של הקולנוענים, שעצבו את הקולנוע הישראלי המסחרי. מי האנשים האמתיים מאחורי בנצי מומו ויוד'לה? איך זה שאת השיר "כולנו יהודים" שרו עשרות ערבים משוק הפשפשים ביפו? וכיצד הפך יוסף שילוח להפוך משחקן דרמטי ל"שמש" הפרסי?
אני יפה?" – סיפורו של אורי זוהר
מפגש ישראלי נוסטלגי יוצא דופן עם חבורת "לול, יוצרי תכנית המערכונים הראשונה בישראל; אריק איינשטיין, צבי שיסל, שלום חנוך ובהנהגת הבדרן, שחקן והבמאי יוצא הדופן - אורי זוהר שתמיד התחבט בשאלה: "אני יפה?". מלהקת הנח"ל דרך שעשועוני הטלויזיה וסרטי הקולנוע שהפכו אותו לאחד לכוכב פופולארי ועד לחזרתו בתשובה. התכנית "לול" הביאה כמה מערכונים ושירים בלתי נשכחים כמו "חידון התנ"ך", "העולים החדשים" והאופרה "לה מרמור" שמדוקלמים בעל פה עד עצם היום הזה.